Strona główna
Przyjazd
Wyjazd
Wirtualny spacer

Góra na talerzu

Każde z miast kryje swoje tajemnice i ciekawe historie, które latami przekazywane są w podręcznikach, na rycinach czy legendach. Ale historia nie tylko kryje się w zwojach papieru,  ale także w smakach z tamtych lat. Zapraszamy Państwa do wspólnego odkrywania historii Góry Kalwarii, które ukryte są w daniach.

Spróbuj Kuchni Urzecza w wykonaniu Magdy Kulas. 

REGIONALNE MENU - KUCHNIA URZECZA

 

  • Przystawka /Starter

Sójki z serem cieciszewskim i kaszą jaglaną | wytrawny mus z jabłek  21 PLN 
Dumplings with cieciszewski cheese and millet |  dry apple mousse

  • Zupa / Soup

Barszcz buraczano-chrzanowy 14 PLN
Beetroot and horseradish borscht

  • Danie główne / Main course

Miętus w śmietanie | chleb żytni razowy 49 PLN
Burbot in cream | wholemeal rye bread

  • Desery / Dessert 

Drożdżowy wieniec z powidłami 11 PLN 
Yeast dough with plum jam 

 

Alergeny | Allergen:
1 gluten | gluten; 2 laktoza | lactose; 3 miód | honey; 4 seler | celery;
5 orzechy | nuts; 6 sezam | sesame; 7 jajka | eggs;  8 ryba lub skorupiaki | fish or crustaceans |

ZJEDZ NA  MIEJSCU LUB ZAMÓW: 

Tel: +48 22 375 90 35

Przy zamówieniu za min. 50 PLN brutto, dostawa na terenie Góry Kalwarii – GRATIS.
e-mail: recepcja@koszaryarchehotel.pl

 

#PoznajMiastoOdKuchni

Lokalizacja

w wyjątkowej okolicy

ul. Dominikańska 11
05-530, Góra Kalwaria

Zobacz na mapie
Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij