Homepage
Arrival
Departure
Wirtualny spacer

Góra na talerzu

  1. Homepage
  2. Restaurant
  3. Góra na talerzu

Każde z miast kryje swoje tajemnice i ciekawe historie, które latami przekazywane są w podręcznikach, na rycinach czy legendach. Ale historia nie tylko kryje się w zwojach papieru,  ale także w smakach z tamtych lat. Zapraszamy Państwa do wspólnego odkrywania historii Góry Kalwarii, które ukryte są w daniach.

Spróbuj Kuchni Urzecza w wykonaniu Magdy Kulas. 

REGIONALNE MENU - KUCHNIA URZECZA

 

  • Przystawka /Starter

Sójki z serem cieciszewskim i kaszą jaglaną | wytrawny mus z jabłek  21 PLN 
Dumplings with cieciszewski cheese and millet |  dry apple mousse

  • Zupa / Soup

Barszcz buraczano-chrzanowy 14 PLN
Beetroot and horseradish borscht

  • Danie główne / Main course

Miętus w śmietanie | chleb żytni razowy 49 PLN
Burbot in cream | wholemeal rye bread

  • Desery / Dessert 

Drożdżowy wieniec z powidłami 11 PLN 
Yeast dough with plum jam 

 

Alergeny | Allergen:
1 gluten | gluten; 2 laktoza | lactose; 3 miód | honey; 4 seler | celery;
5 orzechy | nuts; 6 sezam | sesame; 7 jajka | eggs;  8 ryba lub skorupiaki | fish or crustaceans |

ZJEDZ NA  MIEJSCU LUB ZAMÓW: 

Tel: +48 22 375 90 35

Przy zamówieniu za min. 50 PLN brutto, dostawa na terenie Góry Kalwarii – GRATIS.
e-mail: recepcja@koszaryarchehotel.pl

 

#PoznajMiastoOdKuchni

Location

in unique neighbourhood

ul. Dominikańska 11
05-530, Góra Kalwaria

See on map
Newsletter

Subscribe to our newsletter.

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close