Homepage
Arrival
Departure
Wirtualny spacer

Degustacje z Mariuszem Kucharczakiem

04 November 2019

Restauracja Kantyna zaprasza na niezwykłą degustację przygotowaną przez uznanych Szefów Kuchni:

Mariusza Kucharczaka, Oliwię Bernady i Agnieszkę Fiejka

GORĄCO ZAPRASZAMY DO PRÓBOWANIA NOWYCH SMAKÓW KANTYNY!

9 listopada 2019, godz. 18.00

10 listopada 2019, godz. 14.00

MENU DEGUSTACYJNE:

Amuse Bouche przygotowane przez Szefową Kuchni Agnieszkę Fiejka

Carpaccio z daniela z suską sechlońską, gruszką i orzechem laskowym

Autorskie menu Mariusza Kucharczaka:

Przystawka:

Wytrawne racuchy dyniowe z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną

Zupa:

Krem borowikowy z jabłkiem

Danie główne:

Dorsz, peczotto dyniowe, pesto orzechowo-ziołowe, oliwa paprykowa

Petit four przygotowane przez Oliwię Bernady

Selekcja słodyczy z różą, pigwą, daktylem i earl grey

Koszt: 99 PLN/os.

Mariusz Kucharczak - Szef Kuchni Grupy LEO na 4 obiekty: Zamek Kliczków****, Folwark Książęcy Kliczków, Hotel Tumski Wrocław***, Barka Tumska Wrocław. Zajął 1 miejsce za danie główne i 2 miejsce za przystawkę w Konkursie Wine&Food Noble Night 2018. W 2017 nominowany na Szefa Kuchni Tradycyjnej przez przewodnik Gault&Millau i zdobywca 2 czapek przyznanych przez przewodnik Gault&Millau

Oliwia Bernady - pasjonatka prostej kuchni, opartej na odkrywaniu niecodziennych połączeń tradycji z nowoczesnością. Uznanie dla potraw przez nią przyrządzanych potwierdza nominacja w konkursie Kobieta Szef roku Gault Millau (2015). Wzięła również udział w szóstej edycji Top Chef Polska, dochodząc do siódmego odcinka (2016). Obecnie Dyrektor Kulinarny w hotelach należących do kolekcji ARCHE. Nieustannie poszukuje kulinarnych inspiracji podróżując i współpracując z innymi szefami kuchni.

Agnieszka Fiejka – Szefowa Kuchni w Koszary Arche Hotel, cechuje ją nieoceniony smak, gotowanie to jej wielka pasja i miłość, którą zaraża wszystkich współpracowników

KONIECZNA REZERWACJA STOLIKA: tel. 22 375 90 35

See on map
Newsletter

Subscribe to our newsletter.

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close