Wspólne gotowanie to idealna forma integracji zespołu. Gotując odprężamy się, jesteśmy bardziej przyjaźni dla zespołu i chętniej otwieramy się na innych. Wybranie takiej formy integracji uczy współpracy, planowania, delegowania obowiązków, a jedzenie wspólnie przygotowanych potraw stanowi idealną okazję do zacieśnienia więzi.
Nasza Szefowa Kuchni, Magdalena Kulas swój warsztat szlifowała w wielu popularnych restauracjach w Polsce. Jej dania królowały w topowej lubelskiej Restauracji Mandragora, w warszawskim Zielonym Niedźwiedziu, czy popularnym w okolicy Winnym Garażu. To pod jej wodzą, Restauracja Zielony Talerzyk uzyskała rekomendację miejsca Slow Food za wybitne walory smakowe, dobór ekologicznych składników i artystyczne podania. Ma również duże doświadczenie w organizacji warsztatów kulinarnych dla firm, więc zachęcamy do zapoznania się z poniższymi propozycjami.
Warsztaty kulinarne dla grup do 20 osób:
1. Wegańskie desery:
- pudding chia z owocami na kokosowym mleku
- wegańskie Bounty
- deser bananowo- czekoladowy z orzechami
2. Koktajle mocy:
- green monster
- banan/masło orzechowe
- dyniowe latte
3. Jak nie marnować – zero waste:
- wykorzystanie czerstwego pieczywa
- ziołowe oliwy smakowe
- mieszanki przypraw
4. Dzikie rośliny jadalne - zdrowa kuchnia z łąki i lasu (sezonowe wiosna/lato):
- identyfikacja i wykorzystanie roślin: sałatki, pesto
5. Naturalne przetwory (sezonowe lato/jesień):
- dżemy i konfitury
- sosy, chutneye, wytrawne owoce
- marynaty i kiszonki
6. Jadalne prezenty:
- ciasteczka dekorowane
- krówki
- batoniki
- pralinki
- trufle
- naturalne kremy i bounty: orzechowy, czekoladowy
Skontaktuj się z nami i zapytaj o szczegóły!
Wioletta Konarzewska
+48 536 904 763
wkonarzewska@arche.pl
Sylwia Korczak-Maciak
+48 505 125 273
smaciak@koszaryarchehotel.pl