9 listopada 2019, godz. 18.00
10 listopada 2019, godz. 14.00
MENU DEGUSTACYJNE:
Amuse Bouche przygotowane przez Szefową Kuchni Agnieszkę Fiejka
Carpaccio z daniela z suską sechlońską, gruszką i orzechem laskowym
Autorskie menu Mariusza Kucharczaka:
Przystawka:
Wytrawne racuchy dyniowe z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną
Zupa:
Krem borowikowy z jabłkiem
Danie główne:
Dorsz, peczotto dyniowe, pesto orzechowo-ziołowe, oliwa paprykowa
Petit four przygotowane przez Oliwię Bernady
Selekcja słodyczy z różą, pigwą, daktylem i earl grey
Koszt: 99 PLN/os.
Mariusz Kucharczak - Szef Kuchni Grupy LEO na 4 obiekty: Zamek Kliczków****, Folwark Książęcy Kliczków, Hotel Tumski Wrocław***, Barka Tumska Wrocław. Zajął 1 miejsce za danie główne i 2 miejsce za przystawkę w Konkursie Wine&Food Noble Night 2018. W 2017 nominowany na Szefa Kuchni Tradycyjnej przez przewodnik Gault&Millau i zdobywca 2 czapek przyznanych przez przewodnik Gault&Millau
Oliwia Bernady - pasjonatka prostej kuchni, opartej na odkrywaniu niecodziennych połączeń tradycji z nowoczesnością. Uznanie dla potraw przez nią przyrządzanych potwierdza nominacja w konkursie Kobieta Szef roku Gault Millau (2015). Wzięła również udział w szóstej edycji Top Chef Polska, dochodząc do siódmego odcinka (2016). Obecnie Dyrektor Kulinarny w hotelach należących do kolekcji ARCHE. Nieustannie poszukuje kulinarnych inspiracji podróżując i współpracując z innymi szefami kuchni.
Agnieszka Fiejka – Szefowa Kuchni w Koszary Arche Hotel, cechuje ją nieoceniony smak, gotowanie to jej wielka pasja i miłość, którą zaraża wszystkich współpracowników
KONIECZNA REZERWACJA STOLIKA: tel. 22 375 90 35